Onomastyka czarnogórska w kontekście onomastyki słowiańskiej: W związku z projektem „Słowiańska onomastyka. Encyklopedia”, tom II, Warszawa–Kraków 2003 - Vujović, Novica (Rozprawy Komisji Językowej, 2023)
W artykule mowa jest o istotnym projekcie onomastycznym, jakim jest Słowiańska onomastyka. Encyklopedia, tom II. Szczególną uwagę zwrócono na to, że materiał czarnogórski jest zarejestrowany jako część zasobu języka serbskiego